Nieuwbouw Villa

Compleet Woonhuis

Interieuradvies en 3D-impressies nieuwbouw villa

Voor deze opdrachtgever, een gezin, heb ik een kleuradvies inclusief 3D- impressies gemaakt en stukje begeleiding gegeven bij het vastleggen van definitieve keuzes voor maatwerk. De maatwerk meubels waren al ontworpen en in de laatste fase heeft de opdrachtgever mij ingeschakeld. Voor het kleurenpalet heb ik gebruik gemaakt van kleuren die passen bij de architectuur, gewenste sfeer, persoonlijke voorkeur en de kleurvlakken om het huis heen; verf en behang. De basiskleuren wit en middengrijs en steunkleuren zand en off black komen door het hele huis terug. Het wit is een sympathieke kleur wit zonder de koudere blauwe ondertonen, het warme ingetogen middengrijs dat lijkt op de kleur van steen en combineert hier fantastisch bij. De warme zandkleur is niet te warm en niet te koel en zit tegen het middengrijs. Voor het contrast heb ik off black toegevoegd. Een meer flatterende kleur voor aangrenzende kleuren dan de sterkere zwarttinten, mild van toon en minder van het koele blauw in de ondertonen. Deze basiskleuren heb ik aangevuld met steunkleuren en accentkleuren. In de tienerkamer komt de vergrijsde frisse blauwe kleur terug. Het is ondanks het grijs een levendige en verzadigde kleur. De tienerkamer is een bijzondere plek omdat deze met het naast liggende woonhuis verbonden is. De tussendeur heb ik dezelfde kleur als de naastliggende inbouwkasten gegeven. Dit vormt een mooi geheel en een baken in de ruimte. Deze kleur komt ook terug in het meubel achter het bed. Het behang komt op verschillende plekken op de tweede verdieping terug en geeft een extra dimensie aan het geheel. De accentkleuren komen terug in accessoires door het hele thuis heen, beddengoed en kunst. De zacht roze kleur komt ook terug in de hal op de tweede verdieping. Deze kleur staat voor warmte en verbinding en sluit goed aan op de functies van de verschillende ruimtes. De kleur straalt zachtheid uit door de toevoeging van geel pigment. De 3D-presentatie geeft een goed inzicht in de ruimtes, lichtval en mogelijkheden. Ik heb kunstwerken van Art-In-Return en Rachel Dubbe opgenomen in de 3D-presentatie. Zo gaat het project in combinatie met mooie hoogwaardige materialen nog meer leven. De bouw is inmiddels in volle gang.

Het advies voor deze complete nieuwbouw villa bestaat uit:

 • Brainstormsessie
  • Begane grond: hal, toilet, woonkamer en eetkeuken
  • 1e verdieping: master bedroom, badkamer en werkkamer
  • 2e verdieping: tienerkamer, badkamer en logeerkamer
 • Moodboards
 • Indeling
 • Kleur-en materiaaladvies
 • Tussentijdse afspraken
 • Lichtplan doorlopen
 • Meubelplan en styling
 • 3D- ontwerp en impressies
 • Begeleiding overleg interieurbouwer
 • Begeleiding bezoek leverancier
 • Presentatie op locatie

MOODBOARD

Ik heb een vertaling gemaakt naar een concreet kleurenpalet inclusief accessoires en kunst. Per kleur heb ik de hoeveelheid aangegeven die de gewenste warme eigentijdse sfeer ondersteunen.

3D VISUALISATIE

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

MAIL MIJ

OPDRACHTGEVERS AAN HET WOORD

"Marije heeft ons heel prettig geholpen met het verkoopklaar maken van ons huis en de inrichting van ons nieuwe huis. Ze heeft onze wensen verrassend vertaald".

Gerard en GradaDriebergen-Rijsenburg

“Marije luisterde goed naar mijn wensen en ook naar wie ik ben. Dat heb ik als heel fijn ervaren. Haar adviezen gaven direct sfeer. Ik heb weer zin in om van ons huis een thuis te maken".

Margreet van der WerLeeuwarden

Marije heeft goed geluisterd naar onze wensen en fantastisch geholpen om ons interieur persoonlijker te maken. Ons interieur is luchtiger en kleurrijker geworden en voelt nu meer eigen. Haar adviezen waren concreet en het resultaat heeft onze verwachtingen overtroffen. Dank Marij!

RoosDen Haag

Mijn vraag was hoe we op een makkelijke manier ons huis Fundaproof konden te maken. Na een advies aan huis zijn we zelf aan de slag gegaan met de super handige tips en het stappenplan van Marije. Huis werd ook nog eens boven verwachting goed verkocht. Zeer tevreden!

AukjeHouten

We kregen ons nieuwbouwhuis en er kwam zoveel op ons af. Marije kwam met het idee voor een brainstormsessie in ons nieuwe kale huis waar we de basis legde voor ons interieurplan. Dat was een gouden greep. We hebben aangegeven wat we wel en niet mooi vinden en Marije heeft een nieuwe sfeer voor ons neergezet waar wij ons thuis in voelen.

JeroenUtrecht

Over Marije

Ruim 15 jaar interieur ontwerper en styliste

Interieur Advies

Particulier & Zakelijke Transformaties

Verkoopstyling

Waarde verhogen door een gecertificeerd vastgoedstylist

Wooninspiratie

Blogs en binnenkijken bij Instagrammer’s